Familie Pfaff

Jean-Marie Pfaff & Carmen Seth

Jean-Marie werd geboren op 4 december 1953 in Lebbeke. Hij groeide op in een gezin met 12 kinderen in een woonwagen. Op 11 jarige leeftijd sterft zijn vader Honoré Pfaff. Jean-Marie belooft zijn vader op zijn sterfbed dat hij een goede keeper zal worden.

Met dat doel in zijn leven en met zijn sterke moeder Gerdina Raaymakers achter zich, schopt Jean-Marie het op 17 jarige leeftijd tot Uefa nationaal. Tevens leert hij zijn Carmen kennen in 'café De Snor', het café van den Bompa toen. Carmen die in 1956 geboren werd was toen 15 jaar. Op 18 jarige leeftijd staat Jean-Marie in de A-kern op het veld bij Beveren.

Drie jaar later brachten Carmen haar vader Edilbert Seth en haar moeder Yvonne Geerts hun dochter op 27 juni 1974 in Beveren naar het altaar voor het huwelijk van het jaar met Jean-Marie Pfaff.

3af71e610ed2eb36f0f7bd5a75cebc46.jpg

Op dat moment werkt Jean-Marie 's morgens bij de post en traint hij hard om zich te bewijzen op het veld. Carmen opent op de markt in Beveren de deuren van hun eigen JM Pfaff sportwinkel.

In 1975 verwelkomen ze hun eerste dochter Debby. Twee jaar later in 1977 breid de familie Pfaff uit en krijgt Debby er een zus Kelly bij.

730f5ff61e85fc431110f85c0e87667b.jpg

Jean-Marie is op dat moment de eerste keeper van Beveren en speelt in 1978 Belgisch kampioen met zijn ploeg. Dat najaar verwelkomen Debby en Kelly hun kleinste zusje Lyndsey.


FC Bayern München

Vier jaar later krijgt Jean-Marie een aanbod van het grote Bayern München. Jean-Marie twijfelt over zijn transfer maar Carmen zet door. In 1982 vertrekt de familie Pfaff met hun drie jonge kinderen naar het grote München.

Carmen staat als een échte voetballersvrouw achter haar Jean-Marie. Samen beleven ze succesvolle jaren. Carmen is huismoeder en zorgt voor de PR, terwijl Jean-Marie meer dan eens een titel in de wacht sleept met zijn ijzersterke ploeg Bayern München. Na zes succesvolle jaren besluit Jean-Marie om terug te keren naar België. Twintig jaar laten zijn ze in Duitsland de familie Pfaff nog steeds niet vergeten. En Jean-Marie wordt bij de fans in Bayern München nog steeds op handen gedragen.

Rode Duivels

Natuurlijk is één van de mooiste momenten uit het leven van Jean-Marie de fantastische prestatie die hij met de Rode Duivels heeft neergezet in Mexico 1986. Ze werden knap 4de. Nooit eerder waren onze Belgen zo ver geraakt in een wereldbeker, het is trouwens tot hier toe niet meer evenaard. Jean-Marie kreeg tijdens de wereldbeker van alle fans in Mexico de bijnaam El Sympático die hem tot op de dag van vandaag nog steeds op het lijf geschreven staat. België stond dan ook op zijn kop toen onze Rode Duivels terug in het land aankwamen. Heel de hoofdstad stond vol met joelende fans die zo hard achter hun Rode Duivels hadden gestaan. Jean-Marie bedankte zijn fans dan ook oprecht voor alle steun tijdens de wereldbeker in Mexico.

Eerste beste keeper ter wereld

Na zijn ongelooflijke prestatie in Mexico 1986 waar hij niet alleen werd uitgeroepen tot de beste speler van het tornooi, hij kreeg ook nog eens van het publiek de bijnaam El Sympático. In 1987 krijgt Jean-Marie de mooiste bewondering van zijn hele carrière, hij is de eerste keeper die de trofee in ontvangst mocht nemen van de beste keeper ter wereld! Een mooie en welverdiende titel voor iemand die het zo ver heeft geschopt van straatvoetballertje tot wererldkeeper.

Trabzonspor

Terug in België speelt Jean-Marie een seizoen voor Lierse maar kiest hij snel terug voor het buitenland. Hij verhuist met Carmen naar Turkije waar hij gaat spelen voor Trapzonspor

In 1990 zegt Jean-Marie met opgeheven hoofd vaarwel aan de voetbalsport. En wordt hij met Carmen achter zich een succesvolle zakenman die tevens een groot hart heeft voor minderbedeelden en start zijn eigen JM Pfaff-Fonds.

Jean-Marie en Carmen zijn altijd zichzelf gebleven en hebben leren leven met de druk die als topsporter op elkaar ligt. Carmen is en blijft de grote drijvende kracht achter Jean-Marie. Die het gezin Pfaff met haar grote persoonlijkheid en engelengeduld draaiende houd. Het geheim van hun huwelijk is dan ook dat ze altijd alles samen en alleen met hun twee hebben gedaan.. Ze hebben zich altijd ingezet voor elkaar en hun kinderen en zijn al bijna 35 jaar gelukkig getrouwd.

4f9ec203fde17007401d53ccf82578db.jpgNu zijn ze de trotse grootouders van hun 6 kleinkinderen, Shania 10 jaar, Kenji 9 jaar, Keano 5 jaar, Liam 4 jaar, Bruce 4 jaar en Fay 3 jaar.

Ze willen hun kinderen en kleinkinderen dezelfde waarden meegeven, dit is wat ze zelf belangrijk vinden in het leven. Namelijk; wees zorgzaam voor elkaar, heb respect voor je medemens, ban jaloezie en hou de familie samen sterk!